وزارت صنعت پیشنهاد اولویتدهی به خانوادههای فاقد خودرو را مصوب کرد
پیشنهاد مخاطبان برای اولویت دهی به خانوادههای فاقد خودرو در فروش فوق العاده خودروسازان به تصویب کمیته خودرو وزارت صنعت رسید.
به گزارش خودروکار، در شرایطی که عرضه خودرو نسبت به تقاضای آن کم است و متقاضیان با محدودیت هایی در خرید خودرو روبرو هستند، چندی پیش برخی کاربران فارس من با ثبت سوژه ای تحت عنوان «هر خانواده صاحب یک خودرو شود» برنامه ریزی دولت برای عرضه خودرو با قیمت کارخانه ای به خانواده های فاقد خودرو را خواستار شدند که این موضوع در گزارشی از سوی خبرگزاری فارس مطرح شد.
در توضیح این مخاطبان آمده بود: «در شرایط تحریم و محدودیت امکانات، ایجاد شرط نخست، هر خانواده یک خودرو در پیشثبتنام خودرو به عدالت نزدیکتر است. یعنی در قرعهکشی خودرو، اولویت با خانواده هایی باشد که هیچ یک از اعضای خانواده شان پلاک فعال ندارند. بانک اطلاعات اعضای هر خانواده، در سیستم یارانه ثبت و در دسترس است.»
خبرگزاری فارس با انتشار مطلبی با عنوان «برخورداری هر خانواده از یک خودرو؛ مطالبه مردم از وزارت صنعت» درخواست مخاطبان خود را مطرح کرد و حالا وزارت صنعت در بازنگری دستورالعمل فروش فوق العاده خودروسازان، موضوع اولویت عرضه خودرو به خانوارهای فاقد خودرو را در دستور کار قرار داده و مصوب کرده که یکی از شروط ثبت نام در مرحله فروش فوق العاده خودرو در فصل تابستان، عدم وجود پلاک فعال در هر خانواده خواهد بود.
در جلسه کمیته خودرو که روز گذشته با حضور حسین مدرس خیابانی سرپرست وزارت صنعت، نمایندگان دستگاه های نظارتی، معاونین وزارت صنعت و مدیران خودروساز برگزار شد، همچنین مقرر شد موضوع تخصیص ارز مورد نیاز ترخیص قطعات خودرو با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی و گمرک ایران مورد پیگیری واقع شود.
اقدام برای تکمیل 45 هزار دستگاه خودروی موجود در کف کارخانه ها از جمله دیگر مصوبات کمیته خودرو بود. موضوع قیمت خودرو نیز یکی از مباحث مطرح شده در جلسه کمیته خودرو بود که بر اساس آن مقرر شد تا جلسات مشترکی از سوی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و سازمان حمایت با شورای رقابت برگزار شود. همچنین بر اساس اعلام گروه صنعتی ایران خودرو، تحویل خودروهای فروش فوقالعاده ویژه ایام عید سعید فطر از هفته آینده آغاز خواهد شد.
کاهش ارزبری و افزایش ساخت داخل قطعات خودرو، از جمله مصوبات دیگر کمیته خودرو بود که بر اساس آن مقرر شد تا در جلسات بعدی کمیته خودرو، موضوع ساخت داخلی و کاهش ارزبری صنعت خودروی کشور مورد بحث و بررسی قرار گیرد، ضمن اینکه خودروسازان مکلف شدند فهرست قطعات دارای ارزبری و میزان ارز مورد نیاز آنها را به صورت هفتگی به کمیته خودرو گزارش دهند.
همچنین بر اساس مصوبات دیگر کمیته خودرو مقرر شد تا در پیش فروش های آتی شرط عدم خرید خودرو ظرف 48 ماه گذشته از خودروسازان ملاک عمل به عنوان شرایط ثبت نام قرار گیرد.
* اجرای 4 مرحله فروش فوق العاده خودرو تا پایان سال
طبق اعلام وزارت صنعت قرار است 4 مرحله فروش فوق العاده دیگر برای خودروهای داخلی تا پایان سال انجام شود. مهدی صادقی نیارکی، معاون امور صنایع وزارت صنعت در مورد محدودیت های اعمال شده برای خرید خودرو با نرخ کارخانه می گوید: این محدودیت ها باعث می شود مصرف کنندگان واقعی وارد فرآیند فروش فوق العاده شوند.
وی با بیان اینکه طبق طرح ساماندهی نحوه فروش خودرو از این به بعد سه روش فروش خودرو در کشور خواهیم داشت، می گوید: سه روش فروش خودرو شامل «فروش فوق العاده»، «پیش فروش خودرو و تحویل تا یک سال» و «مشارکت در تولید» است.
همچنین طبق اعلام مدرس خیابانی، اولویت اصلی کمیته خودرو در اجرای طرحهای فروش و پیشفروش خودرو، فروش به افرادی است که فاقد خودرو هستند. وی در عین حال یکی از حلقه های سیاستهای کمیته خودرو برای ساماندهی بازار را نظارت و کنترل دانسته و می گوید: حلقه نظارت و کنترل، در کنار اصلاح ضوابط فروش و عرضه خودرو، اثربخشی سیاستها را افزایش خواهد داد، ضمن اینکه سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نیز با همکاری مجموعه دادستانی کل کشور و دستگاههای امنیتی و نظارتی به حوزه نظارت بر پارکینگها، انبارها و محلهای نگهداری خودرو ورود کرده تا اجازه احتکار و انبار خودروها داده نشود.
به گفته وی، برخی سودجویان، خودروها را احتکار کرده و عرضه نمیکنند، به امید اینکه سود بیشتری از بازار نصیب خود کنند اما اکنون سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در کنار دستگاههای نظارتی، زمینه را برای تحرکات سوداگرایانه در بازار از بین خواهد برد.
* لزوم بازنگری در شرایط پیش فروش خودرو
در شرایطی که فروش فوق العاده خودروسازان نسبت به تقاضای موجود محدود است، در کنار تغییر شرایط فروش فوق العاده، بازنگری در پیش فروش خودروها با هدف واقعی تر شدن عرضه خودرو به افراد فاقد خودرو می تواند کمک بزرگی در جهت حذف دلالان کند به طوری که اولویت عرضه خودرو با نرخ کارخانه به خانواده های فاقد خودرو در این پیش فروش ها نیز لحاظ شود.
این روزها فرایند عرضه 12 محصول ایران خودرو در قالب پیش فروش با موعد تحویل حداکثر یک ساله در حال اجرا است و سایپا نیز پیش فروش 9 محصول را در دست انجام دارد. قرار است باز هم پیش فروش خودروسازان ادامه داشته باشد که می توان در شرایط عرضه این خودروها، همچنان خانواده های فاقد خودرو را در اولویت قرار داد.
منبع: فارس
انتهای پیام/